Parhaan patukan metsästys

 Minulla on jo kohta vuoden ollut ongelmana sopivan patukan löytäminen. Vuosi sitten talvella kävi surullinen juttu, kun pitkäaikainen luottopatukkani hävisi! Kiersin joka paikassa etsimässä epäuskon ja surkeuden vallatessa hiljaa mieleni. Lopulta, kun etsinnät eivät tuottaneet tulosta, oli pakko siirtyä salapoliisitehtäviin internetin ihmeelliseen maailmaan. Karmea totuus paljasti itsensä ja selvisi, että luottopatukkani ei ollut ainakaan lähitulevaisuudessa palaamassa Suomeen. Clif barien maahantuonti Suomeen oli nimittäin lopetettu! Clif bareista oli muodostunut suosikkipatukoitani jo kesällä 2015, kun eräs kiipeilykaverini antoi minulle pari sellaista valmistujaislahjaksi. Alkuun kyseisiä patukoita oli tarjolla vain kiipeilykeskuksissa, mutta vähitellen ne löysivät tiensä myös melkein jokaiseen ruokakauppaan. Tämä oli minulle suuri onni, sillä näissä patukoissa kaikki oli kohdillaan. Ne olivat kaikin puolin täydellisiä ja sopivat loistavasti välipaloiksi urheiluun. En ole ikinä pitänyt normaaleista proteiinipatukoista, sillä niiden rakenne on aina semmoinen samanlainen inhottava. Toisaalta monet ei-proteiinipatukkarakenteiset patukat ovat kovin kuvia. Clif barien suutuntuma oli minulle juuri sopiva, enkä ole vielä löytänyt korvaajaa niille.

Kevättalvella ajattelin löytäneeni hyvän vaihtoehdon uudeksi patukaksi. Kyseessä oli Äidin patukka. Niistä piparkakun makuinen patukka oli oma suosikkini ja se olisikin täyttänyt  Clif bar -tyhjiön osittain, jollei juuri tämä kyseinen maku olisi vedetty markkinoilta, sillä se oli vain kausimaku... Lisäksi miinuksena näissäkin oli se, että ne eivät olleet vegaanisia. En ole vegaani, joten vegaanisuus ei ole kynnyskysymys, mutta suosin usein vegaanisia tuotteita, joten vegaanisuus olisi ehdoton plussa. Olen vuoden kuluessa kokeillut eri patukoita, mutta vieläkään ei ole sitä luottoyksilöä tullut vastaan. Inhottavarakenteiset proteiinipatukat tuntuvat hallitsevan patukkahyllyjä...

Jos joku osaa auttaa minua tässä patukkametsästyksessä hyvillä ehdotuksilla, olisin todella iloinen! Etsinnässä olisi siis sopivan rakenteinen (=ei proteiinipatukan kaltainen, eikä liian kuiva) ja hyvänmakuinen patukka välipalaksi yleisesti tai energiaksi urheilun jälkeen. Vegaanisuus katsotaan eduksi.

Tässä muutamia silloin tällöin käyttämiäni patukoita. Be Kind on välillä ihan kiva eväänä, jos kaipaa erittäin pähkinäistä patukkaa. Kauraherkku on ihan kiva, mutta vähän kuiva omaan makuun.

Kommentit

Suositut tekstit