Reppureissailua osa 3: Stadtprozelten

 Wieder in Deutschland! Lähdin sunnuntaiaamuna jo 6:20 kävelemään juna-asemalle Malmössä. Pääsin sujuvasti junaan, mutta seuraavalla asemalla tuli kuulutus, että jokin on vialla ja junan pitää odottaa hetki. Lopulta oli kulunut jo 10 minuuttia ja päätin nousta ulos, mennä vastakkaiselle raiteelle ja palata siskoni luo, sillä vaihtoaikani seuraavaan junaan oli sen verran lyhyt, että en enää ehtisi Kööpenhaminassa Hampurin junaan ja mieluummin odottaisin siskoni luona. Alunperin minun piti matkustaa viidellä junalla (Malmö - Kööpenhamina - Hampuri - Frankfurt - Aschaffenburg - Stadtprozelten), mutta tämä myöhästyminen lisäsi heti yhden ekstrapysähdyksen (Malmö - Kööpenhamina - Kolding - Hampuri - Frankfurt - Aschaffenburg - Stadtprozelten). Saapumisaikakin lykkääntyi heti kahdella tunnilla, mutta arvasin, että näin monella vaihdolla ongelmia tulee väkisin. Hampuriin asti kaikki sujui ongelmitta ja oli ihana ylittää Tanskan ja Saksan raja, sillä yhtäkkiä ymmärsi taas junan kuulutukset! Hampurin juna-asema oli aivan valtava ja ensin nousin väärälle puolelle, enkä löytänyt taulua, josta näkisi lähtevät junat. Lopulta löysin sen, mutta omaa junaani ei ollut siinä lainkaan. Eli Interrail-appin ohjeistamaa junaa Frankfurtiin ei ollut olemassakaan. Pienen panikoinnin jälkeen hyppäsin 3 minuuttia myöhemmin samaan suuntaan lähtevään junaan. Nopealla DB:n sivujen päivittelyllä selvitin, että minun pitääkin hypätä Kassel-Wilhelmshöhessä pois, hypätä Hanaun junaan ja Hanausta Aschaffenburgin junaan, sillä kyseinen juna olisi ollut liian myöhään Frankfurtissa ja en olisi ehtinyt jatkoyhteyteen. Kassel-Wilhelmshöhessä seuraava juna oli yllätys yllätys puoli tuntia myöhässä, joten jouduin taas stressaamaan, ehtisinkö seuraaviin juniin. Deutsche Bahn on aina yhtä luotettava! En tiedä, olenko kertaakaan Saksassa ollessani matkustanut junalla ilman, että jotain ongelmaa olisi tullut... Jotenkin ihmeen kaupalla pääsin kello 20:18 perille Stadtprozelteniin. Huh huh mikä matkustuspäivä (Malmö - Kööpenhamina - Kolding - Hampuri - Kassel-Wilhelmshöhe - Hanau - Aschaffenburg - Stadtprozelten).

Stadtprozeltenissä yövyin vaihtokämppikseni luona. Vierailimme parissa ihanassa kylässä Main-joen rannalla: Miltenberg ja Wertheim. Tämä alue Saksassa on jotenkin aivan ihanaa! Maasto on kauniin kumpuilevaa, joki halkoo jonkinmoista rotkolaaksoa ja pieniä, vanhoja kyliä on rakentunut joen rannalle. Siellä täällä on myös linnoja. (Olen aika suuri linnafani, niiden tutkimisessa on vain jotain todella jännittävää!!) Sää muuttui aivan täysin Ruotsiin verrattuna ja ulkona oli päivisin jopa yli 20 astetta auringossa! Heti piti hysteerisesti kaivaa aurinkorasva esille ja pelätä palamista, vaikka tuskin ikinä edes palan... Pääsin myös pitkästä aikaa vähän mäkisempiin maastoihin juoksemaan. Tämä oli ihan hyvää harjoitusta, sillä vuoret odottavat noin viikon päästä ja mäkikunto on vähän hukassa!? Oli myös ihana nähdä vaihtokämppistäni pitkästä aikaa, vaikka hänen vauvansa ei ollut aivan yhtä innostunut minun vierailustani, vaikka kilttinä tätinä annoin hänelle hänen ensimmäisen alkoholiannoksen. (Annoin hänelle käsidesipulloni viihdykkeeksi, kun olimme ulkona ja hän tunki sen heti innokkaasti suuhun. Ei hätää, pullossa oli erillinen korkki ja korkki oli koko ajan kiinni.) Tämä ei varmaan monelle tule yllätyksenä, mutta en ole oikeastaan vauvaihminen. Ehkä siksi, että olen itsekin vielä aika lapsi. Vauvoilla ei kuitenkaan yleensä ole mitään minua vastaan, mutta tämä vauva pelkäsi minua. Kaverini vakuutti, että hampaiden tulo vaikuttaa vauvan olotilaan. En silti usko, että voi olla täysi sattuma, että vauva, joka ei yleensä itke hirveästi, alkoi ainakin seitsemän kertaa (lopetin laskemisen viidennen kerran jälkeen) itkeä vain sen takia, että katsoi minua. Olenhan minä toki aika pelottava. Tästä huolimatta oli aika ihanat pari päivää Stadtprozeltenissa. Ja pääsin syömään kesän ekan jätskin! (Saksassa jäätelö on aina niin hyvää ja halpaa!!) Nyt matka jatkuu kohti Müncheniä, jossa vietän sitten loppuviikon.

Ps. Huomasin juuri, että olin istunut vartin junassa ilman maskia, vaikka täällä on pakollista pitää maskia junassa... 

Kesän eka jäätelö! Tämä lasketaan jo kesäksi, sillä lämpötila oli 20 asteen huitteilla.

Miltenberg on todella sympaattinen vanha kylä.

Näkymät Henneburgin linnalta, alhaalla näkyy Stadtprozeltenin kylä.

Wertheimin linna, juoksin täällä päättömästi katsomassa joka ikisen nurkan, sillä ystäväni ei lastenvaunujen kanssa päässyt tänne, ja hän sanoi, että voin nopeasti käydä katsomassa, miltä linna näyttää.


Kommentit

Suositut tekstit