Reppureissailua osa 5: Karlsruhe

 Hallo!

Totutusta vähän poiketen en kirjoita tätä nyt junassa matkalla seuraavaan paikkaan, vaan kaksi päivää myöhemmin serkkuni sohvalla erittäin läheisyydenkaipuinen kissa sylissä. Karlsruheen saavuin sunnuntaina päivällä ja spontaanisti pääsin tapaamaan nopeasti yhtä saksalaista kaveriani (joka oli Suomessa vaihdossa 2020 kevätlukukauden), sillä hän oli vierailemassa isoisänsä luona juuri Karlsruhessa. Pääsiäismaanantaina kiertelin Karlsruhen eläintarhassa, joka oli todellakin näkemisen arvoinen, vaikka osa eläimistä olikin edelleen talvilomalla jossain muualla. Eläintarhassa riitti kauniita puutarhoja, eksoottisia ja vähemmän eksoottisia eläimiä ja roppakaupalla ihmisiä. Ilmeisesti en ollut ideani kanssa ainut, kun keksin, että pääsiäismaanantai on hyvä käyttää eläintarhassa pyörimällä, sillä mikään muu paikka ei ole auki. Tästä syytä jouduin jonottamaan sekä lippuluukulle että lettukojulle pienen ikuisuuden. Ainakin siltä jälkimmäinen tuntui, kun nälkä kouristeli sisuksiani. Muutaman tunnin jälkeen kävelin kolmisen kilometriä paikalliselle boulderhallille ja sain huomata, että liikakäytän mankkaa ihan turhaan. Hallilla ei ollut yleisesti mangenesiumjauhetta tarjolla, ja koska minulla ei ollut omaakaan mukana, jouduin kiipeilemään täysin ilman. Jostain syystä käteni eivät silti hionneet, enkä kokenut mankan puutteen vaikuttaneen lainkaan suorituskykyyni. Pitäisikö tästä siis todeta, että sisäboulderoinnissa mankan käytön hyödyt ovat vain illuusiota? Rättiväsyneenä raahauduin vielä kiipeilyn jälkeen vaihtokaverini luo.

Seuraavat kaksi päivää pyörin ympäri Karlsruhea päivisin juosten ja kävellen. Tiistai-iltana pyöräilimme läheiselle näköalapaikalle ihailemaan auringonlaskua. Pilvet tosin vähän estivät itse auringonlaskun näkemisen. Keskiviikkona kävimme vielä boulderoimassa lisää. Ihanaa  että pääsee reissussakin kiipeilemään, eikä tule taas yli kuukauden taukoa. Karlsruhe-päivät olivat ihania ja aurinkoisia ja ehkä sen takia tuntuikin, että ne kuluivat liian nopeasti. Muutenkin, kun ei ole akoihin nähnyt ystäviä, tuntuu vain parin päivän vierailut valuvan ihan liian nopeasti ohi. Ja näin pitikin jo torstaiaamuna suunnata juna-asemalle ja hypätä Sveitsiä kohti matkaavan junaan. Vuoriseikkailuista sitten myöhemmin lisää! ;)

Karlsruhen linna. Linnan takana oleva puutarha on ihanan iso.

Kukkaloistetta

En tämän enempää oikein kuvannut eläimiä. Kävi niitä vähän sääliksi, kun niin monet ihmiset tungeksivat toljottelemassa niitä. Vaikka sehän taitaa olla eläintarhan idea osittain?

Turmbergin huipulta näkyy koko Karlsruhe.

Kommentit

Suositut tekstit