Villin 27 vuoden kokeilut osa 2

Seuraavat kolme villiä kokeilua, olkaa hyvät!

Maaliskuu

Kokeilu: Sallassa käynti

Vaaran aste: 2/5 suurin vaara Sallassa olisi varmaankin liukkaalta tieltä ajaminen tai karhun päivälliseksi joutuminen, mutta onneksi karhut olivat vielä tähän vuodenaikaan unilla, mikä pienensi vaaran astetta melkoisesti.

Vapaa sana: Vietin Sallassa siis jopa hurjat neljä viikkoa. Itse kuntakeskus on varsin pieni, enkä siellä hirveästi pyörinytkään. Eniten kävin tutkimassa paikallisia latuja ja umpihankia. Luonto on Sallassa todella kaunista ja olisi erittäin kiva päästä sulan maan aikaan tutkimaan paikallisia metsiä ja tuntureita. Sallassa saa kuitenkin paljon erämaisemman kosketuksen tunturiluontoon kansallispuiston muodossa kuin monissa muissa Lapin kohteissa.

Kurkistus sallalaisen jääputousverhon taakse

Utuisen aurinkoinen hiihtoretki Ruuhitunturin huipulle

Huhtikuu

Kokeilu: Maksimivoiman testailu maastavedossa

Vaaran aste: 1/5 joidenkin mukaan tässä voi mennä välilevyt, mutta riski oikeasti on kai erittäin pieni ja suurin vaara on jäädä koukkuun, että saisiko vielä vähän enemmän rautaa nousemaan.

Vapaa sana: Sain pienen sysäyksen lähteä testailemaan rajojani maastavedossa ja vähän muissakin punttijutuissa. En ole ikinä ollut mikään voimalaji-ihminen, joten ei ollut käynyt mielessäkään testata omia maksimejani salilla. Saliharjoittelu on ollut minulle enemmän muuta urheilua tukeva harjoittelumuoto. Maastavedossa olin tyypillisesti tehnyt sarjaa 40-50 kilolla, enkä millään uskonut, että saisin 70 kiloa nousemaan, mutta yllytyksestä kokeilin ja sehän nousi aika helposti. Sitten lähdin tavoittelemaan 80 kiloa. Tämä vaati jo pari salikertaa ja pari viikkoa (kävin ja käyn siis salilla vain kerran viikossa), kunnes 80 nousi! Halusin testata vielä vähän enemmän ja ennätyksekseni tuli kuin tulikin 82,5 kg. Tämän jälkeen hylkäsin maven ja siirryin uuteen testilajiin, eli lisäpainoleuanveto. Oli hauska muutenkin perehtyä esimerkiksi juoksua tukevaan voimaharjoitteluun enemmän. Ilmeisesti kerran viikossa lähes maksimipainoilla tekeminen voi kasvattaa voimatasoja ja suorituskykyä lisäämättä kuitenkaan lihasmassaa, mikä olisi sekä kiipeilyn että juoksun kannalta edullista. Lisäksi tämä yksinkertaisti salireeniäni huomattavasti, sillä yleensä olen hosunut varmaan kymmentä eri liikettä yhdellä kerralla ja nyt se on supistunut neljään liikkeeseen. Virkistävää vaihtelua! Ja tuleehan siitä yllättävän voimakas olo, kun huomaa, että jaksaa aika koviakin painoja nostaa!

Siinä on pelottava 80 kilon vastukseni! Jotenkin se ei kuvassa näytä kauhean isolta ja painavalta...


Toukokuu

Kokeilu: Kalevalainen jäsenkorjaus

Vaaran aste: 0/5 en keksi äkkiseltään tässä oikein muuta riskiä kuin, jos olisi itse tökännyt käsissä kiinni olleet akupunktioneulat vahingossa käsistä läpi

Vapaa sana: En ole käynyt missään osteopaateilla, naprapaateille, kiropraktikoilla tai muillakaan vastaavilla, joten en tiennyt yhtään, mitä odottaa. Eräs kaverini kuitenkin on kalevalainen jäsenkorjaaja, joten päätin mennä hänelle korjaukseen. Kokemus oli erittäin miellyttävä ja ilokseni sain kuulla kehoni olevan aikalailla oikeassa järjestyksessä, sillä jäsenkorjaajani totesi, että onpa kiva pitkästä aikaa korjata kehoa, joka ei ole rikki! Jälkikäteen olo on ollut aika hyvä, mutta en tosiaan voi antaa palautetta, auttaako jäsenkorjaus vaivoihin, kun itselläni ei juuri ollut vaivaa, johon hain apua. Suosittelen silti kokeilemaan, jos on tarve tai haluaa vain rentouttavan kokemuksen!


Tässäpä tämä vähän lyhyempi kokeilulista. Kesäkuukausien kokeiluja en ole vielä päättänyt, joten otan ehdotuksia ehdottomasti vastaan! 

Kommentit

Suositut tekstit